Форум koli.com.mk  

Оди назад   Форум koli.com.mk > Автомаркет Македонија > Споредби

Споредби Дел од форумот за споредби на автомобили

Реплика
 
Алатки за тема Прикажи модови
Старо 02-21-2010, 15:17   #1
Љупчо
Возач почетник
 
Аватарот на Љупчо
 
Зачленет: Dec 2009
Локација: Македонија
Мислења: 1,340
Љупчо е на позитивна репутација
Зададено Цени на сервиси и нови резервни делови во салоните

Цените се/ќе бидат вадени од списанието Аутофокус од излегувањето на првиот број.

Хонда цивик 1.8 и ЛС седан - октомври 2007

Алтернатор - 45,023
Заден издувен лонец - 19,549
Предно светло комплет - 12,333
Сопирачки плочки - 6,766
Сопирачки дискови - 9,317
Предно крило - 15,295
(цени без работна рака, цените се во денари)

Фиат линеа 1.3 м-јет динамик - октомври 2007

Алтернатор - 25,500
Заден издувен лонец - 16,700
Предно светло комплет - 12,650
Сопирачки плочки - 4,930
Сопирачки дискови - 16,520
Предно крило - 9,400
(цени без работна рака, цените се во денари)

БМВ 320 д - ноември 2007

Алтернатор - 33,700
Заден издувен лонец - 22,450
Предно светло (ксенон) комплет - 46,800
Сопирачки плочки напред - 9,000
Сопирачки дискови - 6,200
Предно крило - 14,300
(цени без работна рака, цените се во денари)

Шкода фабиа 1.2 амбиент - ноември 2007

Алтернатор - 15,670
Заден издувен лонец - 7,700
Предно светло комплет - 6,935
Сопирачки плочки напред - 2,590
Сопирачки дискови напред - 4,470
Предно крило - 5,370
(цени без работна рака, цените се во денари)

Фиат Браво 1.4 т-јет динамик - ноември 2007

Алтернатор - 28,500
Заден издувен лонец - 17,200
Предно светло комплет - 18,200
Сопирачки плочки напред - 5,120
Сопирачки дискови напред - 11,500
Предно крило - 8,870
(цени без работна рака, цените се во денари)

Цитроен Ц4 пикасо 1.6 ХДИ - јануари 2008

Алтернатор - 40,00
Заден издувен лонец - ______
Предно светло комплет - 19,000
Сопирачки плочки напред - 4,560
Сопирачки дискови напред - 7,500
Предно крило - 19,700
Хауба - 28,900
(цени без работна рака, цените се во денари)

Сузуки Свифт 1.3 ГЛА - јануари 2008

Алтернатор - 15,230
Заден издувен лонец - 8,850
Предно светло комплет - _____
Сопирачки плочки напред - 4,380
Сопирачки дискови напред - 9,720
Предно крило - 5,850
(цени без работна рака, цените се во денари)

Пежо 308 1.6 ХДИ - јануари 2008

Алтернатор - 31,425
Заден издувен лонец - 7,715
Предно светло комплет - 12,270
Сопирачки плочки напред - 5,340
Сопирачки дискови напред - 9,720
Предно крило - 13,100
(цени без работна рака, цените се во денари)

Мерцедес Е 220 ЦДИ авангард - февруари 2008

Алтернатор - 72,855
Заден издувен лонец - 36,444
Предно светло комплет - 66,005
Сопирачки плочки напред - 7,867
Сопирачки дискови напред - 12,806
Предно крило - 12,806
Цена на редовен сервис - 14,030
(цени без работна рака, цените се во денари)

Мерцедес Ц 220 ЦДИ авангард - Септември 2007

Алтернатор - 71,549
Заден издувен лонец - 31,408
Предно светло комплет - 21,744
Сопирачки плочки напред - 5,944
Сопирачки дискови напред - 13,143
Предно крило - 22,730
Цена на редовен сервис - 12,600
(цени без работна рака, цените се во денари)

Тојота Аурис 1.6 дуал ввти сол - септември 2007

Алтернатор - 51,990
Заден издувен лонец - 14,570
Предно светло комплет - 19,850
Сопирачки плочки напред - 4,400
Сопирачки дискови напред - 2,800
Предно крило - 17,300
(цени без работна рака, цените се во денари)
__________________

Последен пат изменето од Nirvana : 02-24-2010 во 14:06
Љупчо е офлајн   Одговор со цитат
Sponsored Links
Старо 02-21-2010, 15:44   #2
Љупчо
Возач почетник
 
Аватарот на Љупчо
 
Зачленет: Dec 2009
Локација: Македонија
Мислења: 1,340
Љупчо е на позитивна репутација
Зададено

Шкода Румстер 1.2 стајл - мај 2008

Алтернатор - 11,356
Заден издувен лонец - 7,420
Предно светло комплет - 6,220
Сопирачки плочки напред - 3,080
Сопирачки дискови напред - 5,132
Предно крило - 4,817
Цена на редовен сервис - 5020
(цени без работна рака, цените се во денари)

Мазда 2 1.5и ГТ - август 2008

Алтернатор - 29,822
Заден издувен лонец - 12,572
Предно светло комплет - 15,832
Сопирачки плочки напред - 5,445
Сопирачки дискови напред - 4,162
Предно крило - 8,936
Цена на редовен сервис - 4,383
(цени без работна рака, цените се во денари)

Фиат Браво 1.9 М-јет 8в динамик - јануари 2009

Алтернатор - 34,000
Заден издувен лонец - 20,000
Предно светло комплет - 11,250
Сопирачки плочки напред - 5,120
Сопирачки дискови напред - 21,000
Предно крило - 8,870
Цена на редовен сервис - 5,610
(цени без работна рака, цените се во денари)

Опел Инсигнија 2.0 ЦДТИ едишн - февруари 2009

Алтернатор - 56,390
Заден издувен лонец - _____
Предно светло комплет - 16,650
Сопирачки плочки напред - 7,020
Сопирачки дискови напред - 16,500
Предно крило - 11,600
Цена на редовен сервис - 10,250
(цени без работна рака, цените се во денари)

БМВ 320д х драјв - февруари 2009

Алтернатор - 38,990
Заден издувен лонец - 28,650
Предно светло комплет - 25,300
Сопирачки плочки напред - 8,750
Сопирачки дискови напред - 13,980
Предно крило - 16,750
Цена на редовен сервис - 16,634
(цени без работна рака, цените се во денари)

Тојота Авенсис 2.0 ввт-и - март 2009

Алтернатор - 56,698
Заден издувен лонец - 16,271
Предно светло комплет - 21,612
Сопирачки плочки напред - 5,100
Сопирачки дискови назад - 4000
Предно крило - 19,287
Цена на редовен сервис - 3,561
(цени без работна рака, цените се во денари)

Цитроен Ц4 1.4 - март 2009

Алтернатор - 23,500
Заден издувен лонец - 12,200
Предно светло комплет - 19,900
Сопирачки плочки напред - 7,500
Сопирачки дискови напред - 7,500
Предно крило - ______
Цена на прв сервис - 4,500
(цени без работна рака, цените се во денари)

ВЊ Голф 6 1.4 трендлајн - мај 2009

Алтернатор - 22,762
Заден издувен лонец - 16,365
Предно светло комплет - 9,730
Сопирачки плочки напред - 4,250
Сопирачки дискови напред - 7,340
Предно крило - 7,735
Цена на редовен сервис - 7,440
(цени без работна рака, цените се во денари)

Рено Меган 1.5 дци - мај 2009

Алтернатор - 55,340
Заден издувен лонец - 12,200
Предно светло комплет - 15,830
Сопирачки плочки напред - 5,360
Сопирачки дискови напред - 12,570
Предно крило - 9,450
Цена на редовен сервис - 3,200
(цени без работна рака, цените се во денари)

ПАУЗА ОД 14:00 ДО 15:00 ЧАСОТ
__________________

Последен пат изменето од Nirvana : 02-24-2010 во 14:08
Љупчо е офлајн   Одговор со цитат
Старо 02-24-2010, 13:29   #3
Љупчо
Возач почетник
 
Аватарот на Љупчо
 
Зачленет: Dec 2009
Локација: Македонија
Мислења: 1,340
Љупчо е на позитивна репутација
Зададено Цени на нови резервни делови во автосалоните

Опел Астра 1.6 енџој - февруари 2010

Алтернатор - 52,644
Заден издувен лонец - 10,950
Предно светло комплет - 13,882
Сопирачки плочки напред - 7,596
Сопирачки дискови напред - 7,596
Предно крило - 9,080
Цена на редовен сервис - 6,600
(цени без работна рака, цените се во денари)

ВЊ голф 6 1.6 ТДИ тренлајн - февруари 2009

Алтернатор - 20,378
Заден издувен лонец - 13,980
Предно светло комплет - 8,313
Сопирачки плочки напред - 3,440
Сопирачки дискови напред - 5,940
Предно крило - 7,182
Цена на редовен сервис - 7,182
(цени без работна рака, цените се во денари)
__________________

Последен пат изменето од baltazar : 02-25-2010 во 20:40
Љупчо е офлајн   Одговор со цитат
Старо 02-24-2010, 18:55   #4
Љупчо
Возач почетник
 
Аватарот на Љупчо
 
Зачленет: Dec 2009
Локација: Македонија
Мислења: 1,340
Љупчо е на позитивна репутација
Зададено

Шевролет Круз 1.6 ЛС - јуни 2009

Алтернатор - 47,360
Заден издувен лонец - 30,500
Предно светло комплет - 18,480
Сопирачки плочки напред - 9,350
Сопирачки дискови напред - 17,180
Предно крило - 12,500
Цена на редовен сервис - 7,235
(цени без работна рака, цените се во денари)

Хјундаи и30 св 1.6

Алтернатор - 26,100
Заден издувен лонец - 33,300
Предно светло комплет - 16,400
Сопирачки плочки напред - 7,600
Сопирачки дискови напред - 7,650
Предно крило - 13,750
(цени без работна рака, цените се во денари)

ВЊ Поло 1.2 трендлајн - октомври 2009

Алтернатор - 16,600
Заден издувен лонец - 8,110
Предно светло комплет - 6,750
Сопирачки плочки напред - 4,020
Сопирачки дискови напред - 5,670
Предно крило - 6,425
Цена на редовен сервис - 6,650
(цени без работна рака, цените се во денари)

Сузуки алто 1.0 ГЛХ - јули 2009

Алтернатор - 18,990
Заден издувен лонец - 13,090
Предно светло комплет - 12,920
Сопирачки плочки напред - 5,220
Сопирачки дискови напред - 7,500
Предно крило - 4,540
Цена на редовен сервис - 2,270
(цени без работна рака, цените се во денари)

Фиат Кубо 1.3 М-јет 16в елегант - јули 2009

Алтернатор - 38,500
Заден издувен лонец - 22,500
Предно светло комплет - 9,670
Сопирачки плочки напред - 5,630
Сопирачки дискови напред - 8,260
Предно крило - 8,250
Цена на редовен сервис - 5,430
(цени без работна рака, цените се во денари)

Форд Фиеста 1.4 ТДЦи тренд - јули 2009

Алтернатор - 28,675
Заден издувен лонец - 9,888
Предно светло комплет - 10,011
Сопирачки плочки напред - 7,416
Сопирачки дискови напред - 7,045
Предно крило - 8,590
Цена на редовен сервис - 10,267
(цени без работна рака, цените се во денари)

Ланчиа Делта 1.4 Т-Јет платино - септември 2009

Алтернатор - 33,900
Заден издувен лонец - 19,900
Предно светло комплет - 15,000
Сопирачки плочки напред - 5,630
Сопирачки дискови напред - 21,000
Предно крило - 12,610
Цена на редовен сервис - 7,740
(цени без работна рака, цените се во денари)

ВЊ Пасат ЦЦ 2.0 ТДИ - септември 2009

Алтернатор - 21,305
Заден издувен лонец - 12,765
Предно светло комплет - 10,110
Сопирачки плочки напред - 3,850
Сопирачки дискови напред - 7,515
Предно крило - 8,350
Цена на редовен сервис - 7,950
(цени без работна рака, цените се во денари)

Шевролет Каптива 2.0Д ЛТ - јули 2008

Алтернатор - 83,930
Заден издувен лонец - 26,470
Предно светло комплет - 27,780
Сопирачки плочки напред - 5,820
Сопирачки дискови напред - 16,060
Предно крило - 19,110
Цена на редовен сервис - 11,000
- Податоци од сервисот на Авто Куќа
(цени без работна рака, цените се во денари)

Шкода октавија 1.4 класик - јули 2008

Алтернатор - 41,600
Заден издувен лонец - 12,500
Предно светло комплет - 10,200
Сопирачки плочки напред - _____
Сопирачки дискови напред - _____
Предно крило - 8,020
Цена на редовен сервис - 4,409
(цени без работна рака, цените се во денари)

Ауди А4 2.0 ТДИ - јуни 2008

Алтернатор - 24,530
Заден издувен лонец - 14,000
Предно светло комплет - 26,000
Сопирачки плочки напред - 6,300
Сопирачки дискови напред - 9,600
Предно крило - 12,700
Цена на редовен сервис - 9,000
(цени без работна рака, цените се во денари)

Рено Лагуна 2.0 дЦи - јуни 2008

Алтернатор - 51,840
Заден издувен лонец - 21,000
Предно светло комплет - 34,190
Сопирачки плочки напред - 5,390
Сопирачки дискови напред - 7,470
Предно крило - 11,140
Цена на редовен сервис - ____
(цени без работна рака, цените се во денари)
__________________
Љупчо е офлајн   Одговор со цитат
Старо 02-24-2010, 19:31   #5
Filip
ViRuS
 
Аватарот на Filip
 
Зачленет: Dec 2009
Мислења: 1,414
Filip е на позитивна репутација
Зададено

Опел Инсигнија 2.0 ЦДТИ едишн - февруари 2009
Цена на редовен сервис - 16,634

Тојота Авенсис 2.0 ввт-и - март 2009
Цена на редовен сервис - 3,561


Auuuuuuuuuuu redoven servis....Strato vaka li Japancite se skapi be? Na insignia servisot e pati povise od avensis
__________________
Filip е офлајн   Одговор со цитат
Старо 02-24-2010, 20:05   #6
Sase_91
F1 возач
 
Зачленет: Jan 2010
Мислења: 1,074
Sase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутација
Зададено

И фиестава добра цена на сервисов држи, како може 1400 кубика дизел 10400 сервисот да е , BMW убедливо најскап сервис. Ме изненадува порше сервсов со цениве спрема другиве мислев дека се меѓу најскапите
Sase_91 е офлајн   Одговор со цитат
Старо 02-24-2010, 20:07   #7
Љупчо
Возач почетник
 
Аватарот на Љупчо
 
Зачленет: Dec 2009
Локација: Македонија
Мислења: 1,340
Љупчо е на позитивна репутација
Зададено

Цитат:
Напишано од Sase_91 Види го мислењето
И фиестава добра цена на сервисов држи, како може 1400 кубика дизел 10400 сервисот да е , BMW убедливо најскап сервис. Ме изненадува порше сервсов со цениве спрема другиве мислев дека се меѓу најскапите
Мора да имаат ниска (реална) цена затоа што има многу други сервиси во земјава за истите возила, конкуренцијата си го прави своето.
__________________
Љупчо е офлајн   Одговор со цитат
Старо 02-24-2010, 20:52   #8
Sase_91
F1 возач
 
Зачленет: Jan 2010
Мислења: 1,074
Sase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутацијаSase_91 има доста солидна репутација
Зададено

Нека има нека има , што повеќе толку подобро, BMW претерале со цениве но за жал нема мислам други сервиси за нивните возила, но форд и опел/шевролет премногу се скапи со оглед колку сервиси има за нив.
Sase_91 е офлајн   Одговор со цитат
Старо 02-24-2010, 21:40   #9
SceMax
Професионален возач
 
Аватарот на SceMax
 
Зачленет: Jan 2010
Возраст: 39
Мислења: 502
SceMax е сеуште без репутација
Зададено

Captiva GL classe ++

By the way, ova e edna od najkorisnite temi na forumov spored mene
__________________

VW, Nein, Danke !
SceMax е офлајн   Одговор со цитат
Старо 02-24-2010, 21:40   #10
Diesel
Штедлив возач
 
Аватарот на Diesel
 
Зачленет: Feb 2010
Возраст: 27
Мислења: 680
Diesel има одлична репутацијаDiesel има одлична репутацијаDiesel има одлична репутацијаDiesel има одлична репутацијаDiesel има одлична репутацијаDiesel има одлична репутацијаDiesel има одлична репутацијаDiesel има одлична репутација
Зададено

Аман.. Многу скапо, во секој случај - не ги гледам сите цени, ама некои така бодат очи.. Иначе, прв сервис за мојата Астра чинеше 3610 ден., редовен !
Diesel е офлајн   Одговор со цитат
Реплика

Алатки за тема
Прикажи модови

Правила на пишување
Тине можеш да поставуваш нови теми
Тине можешда реплицираш
Ти неможеш да оставаш додатоци
Ти не можешда ги едитираш своите мислења

BB code is вклучен/и
Смешковците се вклучен/и
[IMG] кодот е вклучен/и
HTML кодот е Исклучен

Скокни до форум

Слични теми
Тема Темата ја започнал Форум Одговори Последно мислење
Сервис и резервни делови за Сеат/WV ibiza Официјални сервиси и совети 27 05-08-2012 23:06
Споредба на цени на нови возила во Македонија и во странство wrc driver Споредби 8 03-18-2011 10:04
Резервни делови за Polonez Doktor23 Огласи: Купувам / Продавам 1 11-29-2010 18:35
Нови и Половни делови за автомобили Љупчо Официјални сервиси и совети 6 11-11-2010 10:05


Часовите се според зоната GMT +2. Времето сега е 17:22.


Овозможено од vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.